Bekendste cocktails

Iedereen heeft wel eens een cocktail gedronken, op vakantie of op een feestje. We kunnen de meest bekende cocktails op twee handen tellen. Van Mojito’s tot Sex On The Beach: de bekendste cocktails zijn over de hele wereld verkrijgbaar. Ook in ons assortiment vind je een paar van de meest bekendste cocktails. Goede cocktails hoeven alleen niet super bekend te zijn. Onbekende cocktails zijn net zo lekker en soms nog wel beter! Als liefhebber van goede cocktails willen we je daarom een cocktail lijst aanbieden waarbij ook onbekende cocktails een kans krijgen. Stuk voor stuk goede cocktails die eenieder en zeker cocktailliefhebbers een keer geprobeerd moeten hebben.

Top 10 cocktails bekend & onbekend

1. Watermelon daquiri

De Watermelon daquiri is een favoriet onder onze klanten. De zoete watermeloen smaak is een heerlijke variant op het origineel. De cocktail zou zijn uitgevonden in Santiago rond begin vorige eeuw. Gebaseerd op witte rum in combinatie met watermeloen, suikersiroop en limoensap bewijst dat fruit en rum een geweldige combinatie zijn. Een absolute nummer 1 voor onze top 10 cocktail lijst.

2. Passionata

Wanneer je een passie hebt voor cocktails mag de Passionata absoluut niet ontbreken uit deze cocktail lijst. Vodka is altijd een goede basis voor cocktails en staat aan het begin van vele passievolle avonden. De zoete smaak afkomstig van de suikersiroop en passievrucht maakt de cocktail populair; zoete cocktails doen het namelijk altijd goed. Je serveert de cocktail het beste in een coupe of martini glas.

3. Mexican lover

Een tropisch klimaat en een geweldige sfeer zijn vaak de optimale setting voor cocktails. Vandaar ook de benaming Mexican lover gezien Mexico perfect scoort op beide punten. Een lekker salsa muziekje onder een palmboom op het strand of in je hangmat. De Mexican lover is een schot in de roos wanneer je van een zoete cocktail met een kleine bite houdt. Vodka en tequila is wat deze cocktail maakt. Gecombineerd met ananassap en maracuja sap maakt deze cocktail de tropische topper in deze lijst.

4. Sex On The Beach

Wellicht de meest bekende cocktail ter wereld is de Sex On The Beach cocktail. Of dat door de lucratieve benaming komt of de geweldige smaak; wij zijn fan! Vodka, jus d’orange, perzik en grenadine maakt deze zoete cocktail immens populair onder jongeren.

5. Frozen Margarita

De klassieke Margarita kennen we allemaal, maar heb je ooit de bevroren variant geprobeerd? De op tequila gebaseerde bevroren cocktail heeft een verfrissende en klein beetje zure smaak. Dit komt door de triple sec en limoensap die eraan toe wordt gevoegd. Benieuwd naar de Frozen Margarita? Wij bieden de cocktail in flessen van 700 ml aan vers bij jou thuisbezorgd.

6. Rosita’s

Rosita’s, net als de naam is deze cocktail erg verleidelijk met een stevig karakter. Door de tequila en gin is dit niet een cocktail die voor iedereen is weggelegd. De naam doet de cocktail eer aan want zij verdient een ware liefhebber. Serveer de cocktail in een Ballon of Highball glas gevuld met ijs voor de beste smaak.

7. Piña Colada

Piña Colada, de nationale drank van Puerto Rico, kan niet ontbreken uit deze lijst. Wanneer er zelfs liedjes gemaakt worden over cocktails moet je het een keer hebben geprobeerd. Een overheerlijke rum combinatie van witte rum en malibu gemixt met kokosroom en ananassap.

8. Tequila sunrise

Vaak is dit het gevolg van een geweldige avond op vakantie of met vrienden. De zonopkomst tegemoetzien na een avond cocktails. De Tequila Sunrise is hiervoor de cocktail. Zo gaan er geruchten rond dat zelfs de Rolling Stones compleet onder de indruk waren van deze cocktail. Waan je als een echte rockster met deze overheerlijke cocktail.

9. Cosmopolitan

Deze fancy, less is more cocktail is voor de liefhebbers die niet al te veel poespas willen. Door de stijlvolle presentatie waar de Cosmopolitan in geserveerd wordt, is het een cocktail die graag gedronken wordt. Een verfijnde cocktail gebaseerd op vodka.

10. Classic Margarita

Last but not least is de Classic Margarita. Deze van uit Mexicaanse origine cocktail is net als de Cosmopolitan een verfijnde cocktail. Toch heeft een klassieke Margarita iets meer flair door de gesuikerde rand op het glas. De Margarita is de manier om stijlvol tequila te drinken zonder dat je shotjes achteroverslaat waar je de volgende dag spijt van hebt.

Goede cocktails lijst

Naast onze top 10 cocktails zijn er nog honderden, misschien wel duizenden goede cocktails die hier niet in opgenomen zijn. Het is ook onbegonnen werk om alle soorten cocktails toe te voegen en te waarderen. Ten slotte gaat het om smaak en over smaak valt niet te twisten. Door de basis van een cocktail te bepalen, kom je al snel te weten of je een cocktail wel of niet lekker zal gaan vinden. Goede cocktails zijn er namelijk in alle soorten en maten en wij bepalen niet wat jij lekker vindt. Wel kunnen we je tips geven om de zoektocht naar goede cocktails makkelijker te maken. Bepaal welke basis jij voor cocktails het lekkerst vindt. Is dat een cocktail op rum gebaseerd of heb je liever vodka? Wellicht ben je meer een whisky fan of toch liever gin? Kortom, jij bepaalt zelf of je een cocktail wel of niet goed vindt!

Bestel je lievelingscocktails nu online

Dorst gekregen van al die overheerlijke cocktails? Wij bieden alle top 10 cocktails uit de lijst hierboven aan! Bestel snel en laat de lekkerste en bekendste cocktails makkelijk en snel thuisbezorgen. Bekijk hier ons cocktail assortiment.

Wist je dat we ook overheerlijke alcoholvrije cocktails hebben?

Menu