Cocktail benodigdheden

Cocktails maken kan eenvoudig zijn, maar zonder goede voorbereiding en de juiste cocktail benodigdheden is het nog een hele uitdaging. Wat heb je allemaal nodig voor een goede cocktail? Vers cocktail fruit, rietjes, shaker, flessen, lepels, stampers glazen en ga zo maar door. Er komt dus nog heel wat kijken bij het maken van cocktails. Daar komt nog bij kijken dat je vaak niet alle cocktail benodigdheden in een winkel kan kopen. Je moet hiervoor naar verschillende winkels. Gelukkig maken wij het overzichtelijk voor je, van verse cocktail ingrediënten tot aan alle toebehoren, wij vertellen je precies wat je nodig hebt.

Cocktail ingrediënten

Laten we beginnen met de cocktail ingrediënten. Er bestaan honderden, wellicht duizenden verschillende soorten cocktails die gemaakt worden met bijvoorbeeld rum, sap, frisdrank, fruit, likeur, wijn en vodka. De meeste ingrediënten kun je prima in de supermarkt, slijterij of groothandel halen. Wanneer je wilt uitpakken en alles helemaal vers wilt maken, kun je het fruit bij de groenteboer op de markt halen. Denk dan niet alleen aan je garnering, maar ook aan het fruit om je sappen zelf te persen. Dit zorgt wel voor de lekkerste cocktails die je ooit gaat proeven!

Cocktail toebehoren

Onder cocktail toebehoren kun je al het materiaal verstaan wat je nodig hebt voor het maken van cocktails. Denk bijvoorbeeld aan cocktailglazen, stampers, een shaker en zeef, maar ook cocktail rietjes, parasolletjes, flessen, maatjes en schenkdoppen. Wanneer je echt groots wilt uitpakken heb je nog veel meer nodig. Denk aan een weegschaal om je garnering, suiker en overige ingrediënten te wegen; een pers om je sappen vers te persen en diverse messen en schillers voor het bereiden van de ingrediënten. Kortom, er komt heel wat kijken bij het inrichten van een cocktail station.

Milieuvriendelijke cocktail rietjes

Iedereen kent de vrolijke gekleurde cocktail rietjes wel. Van roze tot blauw in verschillende vormen en maten. Met slierten en slingers voor de meest tropische uitstraling van je cocktail. De authentieke plastic cocktail rietjes zijn echter niet meer van deze tijd. Anno 2020 is er een ontzettend goed alternatief gekomen op de plastic varianten. Tegenwoordig zien we cocktail rietjes namelijk in andere vormen en maten. Je moet niet meer raar opkijken als het rietje van je cocktail of drankje van karton is. In sommige cocktail bars gebruiken ze zelfs rauwe pasta als cocktail rietje. De tijd van overdreven gekleurde plastic rietjes is dus voorbij. Stijlvolle, duurzame cocktail rietjes zijn de trend van nu!

Zin in een lekkere cocktail? Bestel het nu online!

Heb jij trek gekregen in jouw favoriete cocktail maar te druk om alle voorbereidingen zelf te treffen? Geen probleem wij bezorgen je favoriete cocktail gewoon bij je thuis! Bekijk ons complete cocktail assortiment en bestel snel.

Menu