Cocktail maken

Een erg leuk idee om zelf te doen; cocktails maken! Organiseer een workshop en ga met vriendinnen, vrienden of familie eens lekker aan de slag met allerlei cocktailrecepten. Er zijn genoeg makkelijke, simpele cocktails die je zelf kunt maken. Veelal draait dit uit op redelijk zoete cocktails, de kunst hierin is om de exact juiste hoeveelheid suikerwater te gebruiken. Hier kun je op het internet veel over lezen, maar wij geven je graag wat handige informatie over de kunst van een cocktail maken. Binnen no time maak je een lekkere cocktail en kun je beginnen aan het leukste gedeelte; het opdrinken van de cocktails!

Zelf cocktails maken

Om zelf cocktails op een lekkere, makkelijke wijze te kunnen maken, moet je met een aantal dingen rekening houden. Bepaal eerst of je voor een zoete cocktail gaat of juist één die frisser van smaak is. Voor de tropische cocktails zoals Mojito, Sex On The Beach en Piña Colada heb je een juiste dosering nodig van suikerwater. Je kunt suikersiroop kopen maar je kunt dit zelf ook maken met water en suiker. Als je dit juist doseert voorkom je dat je te zoete cocktails maakt. Voor suikerwater breng je water aan de kook in een steelpan en zodra het water kookt voeg je hier suiker aan toe, laat het suikerwater niet koken maar haal het zodra het warm is van het vuur. Daarna kun je de suikersiroop in een oude fles met dop gieten en bewaren in de koelkast! Wil je makkelijk en snel genieten van de lekkerste cocktails? Je kan bij ons je favoriete cocktails online bestellen. Zo kun jij je tijd optimaal benutten en hoef je niet zelf in de keuken te staan.

Zoete cocktails maken

De welbekende Mojito, Piña Colada of Sex On The Beach staan bekend om hun redelijk zoete cocktail karakter. Bij de Mojito zit er de meest frisse afdronk aan, bij Sex On The Beach is er een enorm frisse zoetheid aanwezig en bij de Piña Colada gooien we zoet over een heel andere melkachtige boeg. Waar je ook behoefte aan hebt, een zoete cocktail maken is heel lekker en divers. Bij het maken van een zoete cocktail moet je vooral rekening houden met het gebruik van suikersiroop of ook wel suikerwater. Je kunt dit gebruiken als zoete toevoeging aan de cocktail. Om je cocktail een extra feestelijk karakter te geven kun je ook wat suiker aan de rand van het glas plakken. Je maakt het cocktailglas iets nat aan de rand en dipt deze dan in een bordje met suiker en voilà! Een extra gezellig uiterlijk van jouw cocktailglazen.

Makkelijke cocktails maken

Het maken van een makkelijke cocktail is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, soms heb je alles helemaal uitgedacht maar mist er toch nog een ingrediënt waardoor de cocktail niet helemaal op smaak is. Het draait allemaal om de dosering! De cocktails die het makkelijkst te maken zijn, zijn de Mojito, Pina Colada en Sex On The Beach. Wil je wat meer uitdaging? Bekijk onze top 10 bekendste cocktails.

Mojito’s maken

Voor de Mojito heb je slechts wat munt, limoen, crushed ice, rietsuiker en rum nodig. De meeste ingrediënten heb je hiervan veelal wel in huis! Een heel makkelijke cocktail dus.

Sex On The Beach maken

Om de Sex On The Beach op de juiste manier te maken heb je niet veel lekkere ingrediënten nodig! Je zorgt in ieder geval dat je vodka, peach tree, cranberry sap, jus d’ orange, grapefruitsap en ijsblokjes in huis hebt. Voor de vodka gebruik je ongeveer 30ml en de peach tree ook, de rest? Dat is een smaak kwestie!

Piña Colada maken

De Piña Colada is het favoriet van menig mens, een heerlijk melkachtige cocktail met een exotisch tintje. Deze cocktail is gebaseerd op de smaak van ananas en kokos. Je voegt 30ml rum toe, 30ml ananassap en 30ml kokosroom. Vervolgens kun je er nog melk bij doen en op de rand van het glas een heerlijke schijf ananas!

Geen tijd om zelf cocktails te maken? Bestel ze!

Wil je nog meer gemak en wil je op een simpele en makkelijke manier cocktails drinken? Bestel ze bij ons! Bekijk hier ons complete assortiment cocktails.

Menu