Cocktail shaken

De eerste vraag die waarschijnlijk in je opkomt is; waarom shaken we cocktails? We leggen het uit. Cocktails shaken doen we in ieder geval niet bij koolzuurhoudende dranken, want dat wordt rommelig. Het shaken van een cocktail mag niet te lang duren om te voorkomen dat crushed ice gaat smelten! Te kort shaken met de cocktailshaker veroorzaakt natuurlijk een niet goed verdeelde cocktail. Een cocktailshaker gebruik je enkel bij cocktails waar je vruchtensap of zuivel in doet. Men spreekt vaak van shaken & stirred maar in het geval van cocktails is het of shaken óf stirred.

Wat is een cocktailshaker?

Bij Cocktails-bestellen.nl werken de beste bartenders die jouw cocktails en mocktails met passie en liefde shaken. Om de lekkerste cocktails te maken gebruiken we hiervoor de beste ingrediënten en middelen. Een cocktailshaker is voor een bartender daarom ook niet weg te denken. Zonder de cocktailshaker worden ze een stuk minder lekker en wordt het voor sommige recepten zelfs lastig om deze te maken. We horen het je vragen, wat is dan een cocktailshaker precies? Cocktailshakers zijn rvs-kegelachtige kannen met deksel die gebruikt worden om de ingrediënten van cocktails goed te kunnen schudden. Door het schudden vermengen de ingrediënten van de cocktail goed en krijg je de beste smaakbeleving. Bovenop de cocktailshaker vind je een dop, dit is de schenktuit en hieruit worden de cocktails in het glas geschonken. Over het algemeen worden bij cocktailshakers meestal ook zeven, maatjes, ijstang, kloppers en lepels geleverd. Dit zijn de tools van een bartender om jouw favoriete cocktail te maken.

Waarom cocktail shaken?

De reden van het cocktail shaken is in eerste instantie voor het goed kunnen vermengen van de ingrediënten. Door het schudden weet je zeker dat dit goed gebeurt en ervaar je uiteindelijk de beste smaak. In sommige gevallen kunnen bartenders de cocktail niet shaken. Wanneer cocktails koolzuurhoudende ingrediënten bevatten kunnen bartenders geen gebruikmaken van een cocktailshaker. Je raadt het al, wanneer zij gaan schudden zal het koolzuur uitzetten en daarmee komt er een te hoge druk in de cocktailshaker. Het gevolg is een rommel en een niet zo heel lekkere cocktail. Gelukkig hebben we hiervoor een betere oplossing.

Naast de functionele kant van het cocktail shaken, kan het ook nog een leuk show effect toevoegen. Sommige bartenders zijn er zeer gedreven in en voeren de meest spectaculaire trucs uit. Deze zogeheten ‘bottle jugglers’ hebben vaak jarenlang geoefend om dit tot een waar spektakel te maken. Zij hebben het cocktail shaken naar een hoger niveau getild waarbij de beleving van jouw cocktail nog beter is geworden.

Cocktails roeren

Wanneer cocktails dus koolzuurhoudende dranken bevatten zoals cola, sinas, 7Up of dergelijke is schudden geen optie. Hiervoor roeren bartender de cocktail om de smaken te vermengen. Het is misschien wat minder spectaculair dan het cocktail shaken, maar het werkt wel. Ook hiermee kunnen bartenders overheerlijke cocktails maken.

Trek in een cocktail maar geen zin in gedoe? Bestel cocktails online!

Hebben we je interesse gewekt in overheerlijke cocktails? Je kunt ze nu eenvoudig bij ons bestellen. Bekijk ons complete assortiment van cocktails en bestel direct!

Menu