Cocktailglazen

Cocktailglazen zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Het gebruik van het juiste cocktailglas bij de cocktails is zeker van belang. Wanneer je grote cocktailglazen gebruikt voor heel sterke en stevige cocktails zullen gasten dit over het algemeen niet prettig ervaren. Daarbij is de presentatie ook zeker belangrijk; mooie cocktailglazen die leuk opgemaakt zijn dragen bij aan de smaakbeleving van de cocktails. Soms moet je creatief zijn wanneer je thuis een avondje cocktails gaat drinken met vrienden. In dit geval is het logisch dat je niet speciaal voor een avond een complete cocktailglazen set gaat kopen. In de meeste gevallen kun je ook prima whisky glazen, longdrinkglazen of wijnglazen gebruiken als cocktailglas. Wil jij tips over welke glazen je het beste kan gebruiken voor een specifieke cocktail? Wij leggen het je uit.

Soorten cocktailglazen

Er zijn verschillende soorten cocktailglazen en iedereen heeft er een andere benaming voor. Zo heb je Highball glazen of Hurricane glazen. Misschien heb je wel eens gehoord van een on the rocks glas of een coupe. Dit zijn allemaal verschillende soorten cocktailglazen die worden gebruikt met een reden. Dit kan te maken hebben met de smaak of dosering of juist met de presentatie. Zo worden zoete en kleurrijke cocktails vooral in grote glazen geserveerd. Deze cocktails worden over het algemeen gemixt met veel vruchtensap en siroop waardoor ze makkelijk weg te drinken zijn. Een Sex On The Beach of een Piña Colada serveer je meestal in een Hurricane glas of Highball glas. Dit omdat het de presentatie ten goede komt, maar ook de dosering prima is voor dit formaat cocktailglas.

Cocktailglazen voor sterke cocktails

Wanneer je sterkere cocktails gaat serveren doe je dit in kleinere subtielere glazen. De standaard baco of whisky cola kun je prima in een longdrinkglas serveren. Cocktails zoals een Old fashioned of een Cosmopolitan serveer je in wat subtielere cocktailglazen. Voor de Cosmopolitan kun je prima whisky glazen gebruiken of een martini glas.

Gin tonic glazen

Een sterke en toch fruitige of frisse cocktails zijn Gin-tonics. Ondanks dat gin een sterke en stevige destilleer is, serveren we deze cocktails in grote ronde cocktailglazen. Gin-tonic glazen hebben naast de presentatie en dosering ook een functionaliteit voor smaak. Garnering is ontzettend belangrijk bij gin-tonics en door de grote ronde vorm van de cocktailglazen kunnen de smaken goed mengen.

Longdrinkglazen als cocktailglas

Longdrinkglazen worden ook wel Highball glazen genoemd. Veruit het meest gebruikte cocktailglas ter wereld is er puur voor de dosering en gebruiksgemak. Bacardi cola, whisky cola en andere eenvoudige mix cocktails worden hierin geserveerd. Wanneer een Hurricane glas of coupe niet aanwezig is, kun je hier ook prima andere cocktails in serveren.

Wijn en champagneglazen gebruiken voor cocktails

In veel gevallen kunnen wijn- en champagneglazen ook perfect gebruikt worden voor cocktails. Door de vorm kun je de mooiste creaties maken. In het geval van scropino is een champagneglas zelfs favoriet en zie je het eigenlijk nooit op een andere manier geserveerd worden.

Cocktailglazen in verschillende soorten en maten

Er zijn dus cocktailglazen in verschillende soorten en maten. Je kunt een cocktailglas kiezen vanwege de presentatie of dosering. Vaak zien we dat Highball glazen of longdrinkglazen het meest gebruikt worden tijdens een gezellige avond met vrienden, familie of partner. Wil je een gezellig en heerlijke cocktail avond organiseren zonder al te veel gedoe? Al onze cocktails kunnen prima uit zowel wijn- als longdrinkglazen gedronken worden.

Trek in een cocktail? Bestel hem nu!

Heb jij zin een in avondje cocktails? Bestel ze eenvoudig online bij ons op de website! Bekijk hier ons cocktail aanbod.

Menu